Referat: IF Mölndal Hockey - Mariestad BoIS HC

Mölndal Hockey - Mariestad BOIS 7-2 (0-0, 2-0, 5-2)
Skott: 37-34
Utv. 4-32

Kaffe kaka 4.e raka!!

Efter en omtumlande vecka med inställda träningar för sjukdomar så kom vi till spel med 3 femmor. För motståndet stod serieledande Mariestad BOIS, som gått som en ångvält i serien.

Första perioden var Mariestad det bättre laget och skapade många lägen, de flesta av dem var dock utanför slottet och vi boxar ut bra samtidigt som Ian i kassen gör det väldigt bra.
Vi får några lägen men också där utifrån och har svårt att vinna insidan.

Andra perioden tar vi över taktpinnen och nu är det vi som trycker på och vi gör viktiga 1-0. Samtidigt så håller vi ihop det bra defensivt och vänder spelet snabbt. Mariestad drar på sig en dubbel utvisning och precis när de är fulltaliga så gör vi 2-0.

Tredje perioden så spelar vi smart när Mariestad måste gå för att få en reducering så är det vi som får spelvändning och det har vi visat förr, att i det spelet så är vi riktigt vassa. Matchen efter det rinner iväg och vi kan till slut stå som vinnare med 7-2.

Sammanfattningsvis så gör vi ytterligare en bra och stabil match där vi fokuserar på oss själva och låter motståndarna stå för misstagen. Samtidigt så har vi fått fart (jobbat hårt) på målskyttet (det är kul att göra mål) och styr passningstempot bra i matchen samtidigt som vi har hittat balansen på när vi ska utmana och när vi ska släppa pucken. Försvar och målvaktsspelet är också stabilt och Ian går in i kassen och är lysande!